Pilates

Train een mooi en gespierd lichaam!

Perfect pilates is de 100 jaar oude methode van Joseph Pilates geperfectioneerd op basis van actuele zinzichten en toegankelijk gemaakt voor iedereen. Lenigheid, spieroefeningen, evenwicht, body & mind en Core-stability, daar draait het om.

Pilates is een trainingsmethode voor iedereen, gericht op houding, stabiliteit, coördinatie en ademhaling en focus op lichaam een geest is het uitgangspunt. Een effectieve workout die alle spiergroepen versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

Pilates richt zich ook op een stevige en stabiele rug, daarom is Pilates geschikt voor beginners en gevorderden maar ook mensen met rugklachten.

Voor iedereen, ook voor u!

Pilates is laagdrempelig, het is te volgen voor IEDEREEN! Zelfs voor mensen die nog nooit iets aan beweging hebben gedaan kunnen bij Pilates zo mee doen! Ook mensen met ( rug ) klachten zou ik willen adviseren om met Pilates mee te doen. Dit kan 1 op 1 of in kleine groepjes zodat er doelgerichte begeleiding mogelijk is. Het doel is het creëren van een evenwichtig spiersysteem, waarin overbelaste spieren worden ontlast en verwaarloosde spieren weer worden geactiveerd. Op deze manier ontstaat er een groter evenwicht tussen de verschillende spiergroepen.

De training richt zich in eerste instantie op het activeren en trainen van het ‘powerhouse’: de diepliggende buikspieren, de bekkenbodemspieren en de stabiliserende rugspieren rond de wervel-kolom. Door training van het ‘powerhouse’, ontstaat een ‘korset’ van spieren, dat steun en stabiliteit aan de wervelkolom en het bekken geeft. Is dit centrum krachtig genoeg, dan richt zich de wervelkolom vanzelf in haar natuurlijke houding.

We onderscheiden ons door te trainen in kleine groepen waardoor persoonlijke aandacht  door een professionele fysiotherapeutische begeleiding centraal staat.

Lekker in je vel!

Samen zorgen we ervoor dat je weer goed in je vel komt te zitten

Samen jouw doelen behalen

Ik coach en train jou met een persoonlijk plan op maat

Individueel of in en groep

1 op 1 training of toch liever in groepsverband? Dat kan!